Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το «κλειδί» για την ενεργοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την δυναμική εκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στην «Ημερησία».

Υπογραμμίζει ότι φέτος το ΤΑΙΠΕΔ θα υπερβεί τα προϋπολογισμένα έσοδα των 2 δισ. ευρώ και ότι με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του, μετά την αξιολόγηση και τη δημιουργία του νέου Ταμείου, θα εξασφαλιστούν πολύ σημαντικά έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει δε, «μεγάλη επιτυχία» του πρωθυπουργού τη συμφωνία για το νέο Ταμείο.

Αντιπαρέρχεται τις αιτιάσεις που του καταλογίζονται στο θέμα του ΟΛΠ, δηλώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ «κυβερνάται» από την διοίκηση που διόρισε η κυβέρνηση και λειτουργεί στη βάση των δεσμεύσεων και των αποφάσεων της.

Για το λεγόμενο «χαμηλό τίμημα» της πώλησης του ΟΛΠ σε σχέση με την αντικειμενική αξία, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι. Σημειώνει ότι στον Πειραιά πωλήθηκε έναντι 370 εκ ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο μιας Α. Ε. εισηγμένης στο χρηματιστήριο και «τίποτε άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, προσθέτει, ότι οι υποδομές του λιμανιού παραμένουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου με την παραχώρηση της χρήσης τους στην ΑΕ για ένα χρονικό διάστημα. Υπογραμμίζει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλάζει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών και ότι πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης