Στις πύλες Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην Πέτρινη Αποθήκη, φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατέφθασαν από το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων παρά την αρχική εκτίμηση από την Παμπειραική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων για 5.000 άτομα μεταβάλλεται περιοδικά καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΛΠ πολλά άτομα και οικογένειες αναχωρούν από μόνα τους με προορισμό το σταθμό του τρένου. Η αίθουσα στην πύλη Ε-7 έχει κλείσει προσωρινά προκειμένου να απολυμανθεί και να μπορέσει να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες που θα καταφθάσουν την Τρίτη 1 Μαρτίου με το πλοίο της γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά, το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αλλά και το Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαθέσει εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε 24ωρη βάση στους μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν τρεις φορές την ημέρα τροφή φρούτα και νερό.

Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας σε 24ωρη βάση αλλά και χημικές τουαλέτες. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συγκαλέσει για την Τετάρτη 2 Μαρτίου σύσκεψη στην Περιφέρεια με φορείς της πόλης για το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης