«Στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας»

«Στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας»

Τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης, πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 19:00 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, ο δήμος Πειραιά.

Με θέμα «Στολίζουμε τα μπαλκόνια μας, ομορφαίνουμε την πόλη μας», για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτοριούχων Αχαρνών Αττικής, πραγματοποιεί την Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πέρσι το τολμήσαμε για πρώτη φορά και το αγκάλιασαν χιλιάδες πολίτες, φέτος το κάνουμε θεσμό. Δεν νομίζω ότι θα διανοηθεί ποτέ δήμαρχος στο μέλλον να το αναστείλει. Την έκθεση την έχει αγκαλιάσει ήδη το σύνολο του Πειραϊκού λαού και την επισκέπτονται και δημότες άλλων δήμων.

Στόχος μας είναι να κάνουμε τον Πειραιά πιο όμορφο. Να μάθουμε να ομορφαίνουμε, να στολίζουμε το μπαλκόνι μας, να στολίζουμε τη γειτονιά μας, να στολίζουμε την πόλη μας, να ενσωματώσουμε το φυτικό πράσινο στη ζωή μας. Το φυτικό πράσινο είναι πολιτισμός, είναι ζωή, είναι αισθητική. Στον Πειραιά αγαπάμε πολύ το φυτικό πράσινο.

Κατά τις δύο εβδομάδες που διήρκησε η έκθεση πέρσι, το κέντρο, οι γειτονιές του Πειραιά και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, γέμισαν με λουλούδια. Τα σχολεία του Πειραιά, συμμετείχαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής, όπου το έπαθλο ήταν φυτά και λουλούδια για να φυτευτούν στα σχολεία τους.

Φέτος, συμμετέχουν στην έκθεση περίπου 100 Έλληνες παραγωγοί και θα πραγματοποιηθεί και πάλι, στην πλατεία Κοραή».

 

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 14:06


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα