Αγανάκτηση στους κατοίκους της Ύδρας έχει προκαλέσει η κατάργηση του τοπικού εξεταστικού κέντρου για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από το νησί προκειμένου να εξεταστούν.

Το zouglaport  επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας, κ. Μαρσέλου, η οποία διευκρίνισε ότι πρωταρχική επιδίωξη της είναι να μην καταργηθεί το τοπικό εξεταστικό κέντρο. Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Κουμέντο μας γνωστοποιήθηκε ότι η κατάργηση του εξεταστικού κέντρου είναι δεδομένη και επιβεβλημένη λόγω του πολύ μικρού αριθμού των εξεταζομένων. «Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων», τόνισε ο κ. Κουμέντος ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ύστερα από αρκετές συζητήσεις το Υπουργείο Παιδείας κλίνει περισσότερο στη λύση του Πόρου μιας και η συγκοινωνία επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση των μαθητών. Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης μάλιστα ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει αποζημίωση στις οικογένειες των 8 μαθητών (60 ευρώ/μέρα για διαμονή στον Πόρο και 90 ευρώ/μέρα αθροιστικά αν συνοδεύονται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι από τους 14 συνολικά μαθητές της Γ’ Λυκείου μόνο οι 8 θα διαγωνισθούν γραπτώς αφού στους υπόλοιπους 6 έχει διαγνωσθεί δυσλεξία συνεπώς θα εξετασθούν προφορικά.

Εντύπωση προκάλεσε το υψηλό ποσοστό διαγνωσθείσας δυσλεξίας στο Λύκειο της Ύδρας το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα διεθνή δεδομένα  και γι’ αυτό εξάλλου έχει ζητηθεί η συνδρομή και του Υπουργείου Υγείας. «Πώς γίνεται να μην είχε διαγνωσθεί νωρίτερα η δυσλεξία και να εμφανίστηκε ξαφνικά στη Γ’ Λυκείου; Δεν είναι ίωση να κολλήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμάντος. Από την πλευρά της  η Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας, κ. Μαρσέλου, σε σχετική ερώτηση του zouglaport απάντησε ότι και παλαιότερα υπήρχαν περιστατικά απλά τα παιδιά δεν έφερναν τα δικαιολογητικά φοβούμενα τον στιγματισμό τους μιας και η δυσλεξία αποτελούσε «ταμπού».

Η υπόθεση ερευνάται από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται σύντομα το πόρισμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χαρά Παγκάλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης