Το ΠΑΠΕΙ πάει…Κίνα

Το ΠΑΠΕΙ πάει…Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 08:10

Στροφή προς το εξωτερικό κάνουν πλέον τα Ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να βρουν νέους εταίρους. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ρωσία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, κράτη του Περσικού κόλπου και βεβαίως η Κίνα αποτελούν τους πρώτους «στόχους» των Ελληνικών ΑΕΙ τα οποία βασιζόμενα και στο νέο νόμο στοχεύουν στην εξωστρέφεια που θα τους φέρει οικονομικά οφέλη, τεχνογνωσία, αλλά και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπόγραψε συμφωνία με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Κίνας, ενώ σε συνεργασία με Ανώτατο Ίδρυμα του Πεκίνου προχώρησε και το πανεπιστήμιο Πειραιά, με το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών μάλιστα να εξετάζει την προοπτική συνεργασίας με κινεζικές εταιρίες διεθνούς εμβέλειας, όπως η COSCO.

Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται εν αναμονή της αδειοδότησης για τη λειτουργία του πρώτου παραρτήματος ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό και μάλιστα στο Ντουμπάι.

Το Ελληνικό ίδρυμα θα στείλει την πρώτη βασική ομάδα καθηγητών που θα οργανώσουν το παράρτημα, ενώ προτεραιότητα στις προσλήψεις του υπόλοιπου προσωπικού θα έχουν οι Έλληνες επιστήμονες.

Τέλος, στη Νοτιανατολική Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα του το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε ανάλογο πλαίσιο συνεργασιών κινούνται και αρκετά τεχνολογικά ιδρύματα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 08:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα