«Θέλω να ζητήσω από τα παιδιά του Πειραιά να πιστέψουν μέσα τους ότι αξίζουν έναν καλύτερο Πειραιά και μια καλύτερη Ελλάδα», τόνισε το πρωί ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε το 28ο Δημοτικό, το 9ο Γυμνάσιο, το Λύκειο της Ραλλείου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού εξέφρασε τις ευχές του στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και στους μαθητές, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που διασύρουν στο εξωτερικό. Είναι η πατρίδα που θυσιάστηκε, που παράγει και εξάγει δωρεάν πολιτισμό, η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως».

Απευθυνόμενος στο διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τις μαθήτριες της Ραλλείου, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι ο δήμος, κατάφερε να μειώσει το ενοίκιο του σχολείου κατά 60%.

Πρόσθεσε ότι σύντομα και με τη βοήθεια του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, αλλά και του περιφερειάρχη Ι. Σγουρού θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου όπου θα στεγαστεί η Ράλλειος και το οποίο θα είναι το καλύτερο και πιο σύγχρονο της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κατά την ταπεινή μου πεποίθηση, η σημαντικότερη κατάκτηση στη ζωή του ανθρώπου είναι η γονεϊκή ιδιότητα. Κανένα αξίωμα και καμία άλλη περγαμηνή δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευτυχία και την ολοκλήρωση που προσφέρει. Ταυτόχρονα, κανένα επάγγελμα δεν είναι σημαντικότερο και δυσκολότερο από το επάγγελμα-λειτούργημα του καθηγητή, ειδικότερα με τις σημερινές συνθήκες όπου οι εκπαιδευτικοί αμείβονται κάτω από το όριο. Γιατί μας δίνει τη γνώση. Θέλω να ζητήσω από τα παιδιά του Πειραιά να πιστέψουν μέσα τους ότι αξίζουν έναν καλύτερο Πειραιά και μια καλύτερη Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που διασύρουν στο εξωτερικό. Είναι η πατρίδα που θυσιάστηκε, που παράγει και εξάγει δωρεάν πολιτισμό, που είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως. Εκτός απ’ όλα τα’ άλλα, το σχολείο δίνει και μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε φιλίες που θα σας συντροφεύσουν στις δυσκολίες της ζωής και θα σας μυήσουν στη συλλογικότητα. Θα σας μάθουν να βάζετε το «εμείς» πάνω από το «εγώ», κάτι που αποτελεί και την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, του ύψιστου αγαθού που γεννήθηκε στην πατρίδα μας και το οποίο δυστυχώς κάποιοι την υπονομεύουν μέσω της βίας. Είστε νέα παιδιά και αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάτε. Σήμερα εξάλλου είναι μια θλιβερή επέτειος. Κάποιοι που αποφάσισαν να είναι «παγκόσμιοι δικαστές», δολοφόνησαν χιλιάδες συνανθρώπους μας στη Νέα Υόρκη. Οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας, με οποιοδήποτε πρόσχημα, βλάπτει και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά του Πειραιά γι’ αυτό και δουλεύουμε για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Εμπιστευθείτε και σεις τους δασκάλους σας και πάμε μπροστά. Για να σηκώσουμε και πάλι ψηλά τον Πειραιά και την Ελλάδα μας».

  Απευθυνόμενος στο διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και τις μαθήτριες της Ραλλείου, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε.

 «Καταφέραμε να μειώσουμε το ενοίκιο κατά 60%. Τώρα πού πήγαινε αυτό το 60% θα το βρει ο εισαγγελέας. Αυτό που θέλω να σας πω εγώ, είναι ότι μετά από σκληρές προσπάθειες που βρήκαν αρωγό τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, αλλά και τον περιφερειάρχη κ. Σγουρό, καταφέραμε να βάλουμε τον «θεμέλιο λίθο» για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Ραλλείου, το οποίο θα είναι το καλύτερο και πιο σύγχρονο σχολείο όλης της Ελλάδος. Θα σηματοδοτεί, δε, και την γενικότερη αναγέννηση του Πειραιά. Η συγκεκριμένη εργολαβία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και άρα υπάρχει πλέον καθορισμένη ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου. Οι μαθήτριες της ‘Α Λυκείου θα προλάβουν το νέο σας ‘σπίτι’».

Τόνισε ότι η συγκεκριμένη εργολαβία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης