Το σύνθημα για την κατάκτηση του νταμπλ έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού τελικού Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

 «Είμαστε προετοιμασμένοι για το νταμπλ και θα ήταν πολύ ωραίος τρόπος για να “κλείσουμε” την χρονιά» τόνισε ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος στο ματς με τους Περιστεριώτες θα κάτσει για τελευταία φορά στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για αυτόν ο συγκεκριμένος τίτλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο «Τσινγκούρι»:

 Για τον τελικό και τον χαρακτηρισμό «φαβορί» που αποδίδεται στον Ολυμπιακό: «Είμαστε μια μέρα πριν τον τελικό. Είναι μια σημαντική μέρα και για μας και για τον Ατρόμητο. Πιστεύω πως θα γίνει ένας ωραίος τελικός. Είμαστε προετοιμασμένοι για το νταμπλ και θα ήταν πολύ ωραίος τρόπος για να ”κλείσουμε” τη χρονιά. Ξέρουμε πως ο κόσμος μάς έχει αποδώσει τον τίτλο του φαβορί. Εμείς δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε έτσι, γιατί μπορούμε και να χάσουμε. Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν και είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσεις ένα παιχνίδι».

 -Για το γεγονός ότι είναι το τελευταίο του επίσημο ματς: «Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι κάτι θα σκεφτώ. Αυτό που θα τους ζητήσω είναι να κερδίσουμε. Όπως και να έχει, δεν σκέφτομαι πως είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Η μόνη ιδιαιτερότητα είναι πως είναι ένας τελικός και παίζεται με μυαλό και ψυχή. Οπότε δεν σκέφτομαι πως είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά ένας τελικός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 -Για το αν θα μπορούσε να αντέξει μια ανάλογη διαδικασία, όπως στον τελικό με την ΑΕΚ, ο οποίος κρίθηκε έπειτα από αρκετά πέναλτι: «Όχι σας παρακαλώ… Δεν ήταν ο πρώτος τελικός που κρίθηκε στο πέναλτι. Όλοι οι παίκτες είχαν σκοράρει. Σε έναν τελικό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Δεν είναι αυτό που προτιμούμε, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι».

 «Αν παίξουμε όπως όλη τη σεζόν, δεν φοβόμαστε»

 Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, διατράνωσε ότι, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που είχε τις κρίσιμες στιγμές στο πρωτάθλημα, τότε δεν έχει να φοβηθεί κάτι απέναντι στον Ατρόμητο.

 «Το ότι είμαστε το φαβορί έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όλα μπορούν να γίνουν. Μπορεί να το χάσουμε ή να το κερδίσουμε. Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως όλη τη χρονιά, δεν έχει να φοβάται κανένα παιχνίδι. Αν δεν είμαστε σοβαροί, μπορούμε να χάσουμε» τόνισε αρχικά ο «Τόρο» και συνέχισε:

 «Όπως είπα, είναι ένας τελικός. Όλα μπορούν να συμβούν. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι δεν το σκεφτόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μέσα από θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα να βγαίνει την επόμενη μέρα δυνατός. Υπάρχει κίνητρο».

 

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης