«Βόμβα» από πετρελαιοειδή μαύρισε την θάλασσα, ανοιχτά από την ακτή του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας.

Η μεγάλη ρύπανση εντοπίστηκε, το πρωί της Τρίτης 10/7 από άνδρες του λιμεναρχείου Σαλαμίνας και αμέσως σήμανε συναγερμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκιο του τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του λιμεναρχείου Πειραιά έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωση ότι η ρύπανση κάλυπτε μια επιφάνεια στην θάλασσα έκτασης περίπου 700 τετραγωνικών μέτρων.

Τα 200 τετραγωνικά μέτρα είχαν ρύπανση από μαύρα πετρελαιοειδή ενώ τα 500 τετρ. μέτρα από ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής.

Οι άνδρες του Λιμενικού ενημέρωσαν την εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ» και ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης ενώ παράλληλα άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του πλοίου, που προκάλεσε την ρύπανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά πληροφορίες έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνονται δείγματα καυσίμων από ύποπτα πλοία, ώστε να συγκριθούν με τα καύσιμα, που βρέθηκαν στην θάλασσα και να γίνει ταυτοποίηση.

Παράλληλα, εξετάζεται ποια πλοία πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη από τον  δίαυλο για να εξεταστούν και τα καύσιμα αυτών των πλοίων.

Πηγή: Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης