Ευρεία σύσκεψη για το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή , στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ο Δήμος Σαλαμίνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου κ. Τσαβαρή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα του νησιού  και του Υπουργού κ. Βορίδη και οι Βουλευτές της Β’ Πειραιά κκ Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Αναστάσιος Νεράντζης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Περάματος με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ζουμπούλη και στελέχη του Υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις για το εν λόγω έργο, αλλά και για τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαλαμίνα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής, χωρίς να απορρίπτει το έργο, εξέφρασε τη γνώμη ότι, ακόμα και η μονή ζεύξη, αποτελεί άκαιρη επιλογή, αφού το νησί μας έχει πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, πριν την υλοποίησή της.

Επιπλέον τόνισε ότι δεν είναι δημοκρατικό, ούτε ηθικό  να αποφασιστεί ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά και μόνιμα τη ζωή των δημοτών, χωρίς να έχουν λόγο οι ίδιοι οι δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση, όπως ανέφερε,  είναι η συναίνεση του  λαού της Σαλαμίνας, η οποία θα εκφραστεί μέσα από δημοψήφισμα, που άλλωστε είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα.

Κατόπιν τούτου και αφού ο Υπουργός αντελήφθη το δίκαιο των αιτημάτων της Σαλαμινιακής αντιπροσωπείας, αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι Δήμοι Σαλαμίνας και Περάματος, στελέχη του Υπουργείου και οι Βουλευτές της Β’ Πειραιά, προκειμένου να ξεκινήσει θεσμοθετημένος διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Ο Υπουργός τελικά δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες που θα αφορούν στο έργο, μέχρι την εκλογή νέας Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης