Από την ώρα του Καστελόριζου που ανακοινώθηκε το επαχθές μνημόνιο και εκλήθη να δώσει λύση ο Ελληνικός λαός, όλοι μας πληρώνουμε τα σπασμένα των ανίκανων διαπραγματευτών, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο.

Στοχοποιήθηκαν όμως από την αρχή και άρχισε η καταδίωξη, ναι η καταδίωξη, γιατί περί αυτού πρόκειται, των συνταξιούχων, δηλαδή αυτών που πλήρωσαν τις εισφορές τους πολλές δεκαετίες σαν εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί πράγματι έφυγαν από τις δουλειές νέοι, αλλά το σύστημα φρόντισε να τους δώσει κίνητρα γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις να τους πιέσει να βγούν στη σύνταξη, και σε κάθε περίπτωση απόμαχοι της δουλειάς και νόμιμα συνταξιούχοι, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Είναι οι πρώτοι που άρχισαν να τους δείχνουν αλλά και να τους κουνούν το δάκτυλο πληρώνοντας τα σπασμένα των μνημονίων, μαζί βέβαια με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους.

Σε κάθε μνημόνιο η πρώτη περικοπή αφορούσε και αφορά, και θα αφορά, περικοπή συντάξεων, των γνωστών υποζυγίων που μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν αντιδρούσαν και αν αντιδρούσαν τους έπνιγαν στα δακρυγόνα και σαν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα τελείωνε εκεί την κινητοποίηση δυστυχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυβερνήσεις σαλαμοποίησαν το πρόβλημα των συντάξεων για να το ελέγχουν καλύτερα.

«Περικοπή 600.000 συντάξεων», μειώνοντας 360 εκατομμύρια από την κατάργηση ή μείωση του ΕΚΑΣ σε 90.000 χαμηλοσυνταξιούχους ,170 εκατομμύρια από τη μείωση του μερίσματος σε 240.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, 22 εκατομμύρια από τη μείωση του πλαφόν σε υψηλές συντάξεις, 11 εκατομμύρια από την περικοπή συντάξεων χηρείας…

Η μεγάλη ανατροπή συντελείται με τον επαναυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων ως 40 % και των κυρίων μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017.

Αυτές και άλλες πολλές μειώσεις έχουν υποστεί και θα υποστούν οι καταδιωκόμενοι συνταξιούχοι, όλων των ταμείων και φορέων.

Με το νέο Μνημόνιο που υπογράφτηκε από τους καινούργιους σωτήρες, προβλέπεται μείωση των συντάξεων της τάξεως των 2 δις!!!!

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο γιατί…

Γιατί κύριοι των θεσμών, γιατί κύριοι της Κυβέρνησης δε μετράτε τη ζημιά που προκύπτει από τις μειώσεις;

Δεν καταλαβαίνετε ότι τα 2 δις του τελευταίου μνημονίου θα λείψουν από την αγορά και μόνο το Φ.Π.Α. που χάνεται είναι 450 εκατομμύρια και ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί από τη λιανική, γιατί δεν θα αγοράσουν οι παππούδες, ή δε θα μπορούν να δώσουν χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους.

Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουμε μείωση αγοράς τροφίμων κατά 20%. Τους επόμενους μήνες θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις από την έλλειψη των δισεκατομμυρίων που κόβονται.

Άρα φαύλος ο κύκλος που πυροδοτείται συστηματικά από τις λάθος αποφάσεις και εφαρμογές των μνημονίων. Σιγοψιθυρίζουν πολλοί για τη «Βουλγαροποίηση» της Ελληνικής Κοινωνίας και οικονομίας η οποία ήδη υπάρχει και οι συνέπειες της θα φανούν στα παιδιά μας άμμεσα, αν δε σταματήσει η καταδίωξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας με σκοπό πλέον την είσπραξη αυτών που δεν υπάρχουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης