Και κατεβαίνουν, «ωραίοι σαν Έλληνες» (Ν. Εγγονόπουλος) οι Πολίτες-Οπλίτες της Πατρίδας στους δρόμους και στις πλατείες, τη σημαία της λεβεντιάς και της θυσίας περήφανα κρατώντας. Με το απροσκύνητο βλέμμα τους, το καθάριο.

Και φωνάζουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προχωρείτε. Εμπρός Έλληνες, να σώσουμε την Πατρίδα, την έρμη και πονεμένη Πατρίδα, από την τροϊκανή ξένη ακρίδα, που κουβάλησαν στη Χώρα οι πολιτικατζήδες-σκιτζήδες, οι ανίκανοι, τυφλοί μικροί, Κυβερνήτες.

Εμπρός στην ντάπια σας, Πολίτες-Οπλίτες, να σώσουμε τη Χώρα από τους χαλασοχώρηδες, τους κακοπάτριδες, του σφουγγοκωλάριους των τροϊκανών και της Μέρκελ, με την καρδιά σαν πέτρα.

Εμπρός, να σώσουμε την Πατρίδα από τους φυγόδικους του πνεύματος και της καθαρής αντρίκιας ματιάς. Από τους Γούσηδες, που άφησαν τις μπουκαπόρτες ανοιχτές και μπούκαραν, σαν φίλοι οι εχθροί, που τους καλωσόρισαν σαν σωτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κραυγάζουν, οι Έλληνες Πολίτες-Οπλίτες:

«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ» των ληστών της πατρίδας. Των χαλασοχώρηδων, των «αρχόντων» της χώρας, που ροκανίζουν το μεροκάματο του εργάτη, τη σύνταξη του συνταξιούχου, τα όνειρα των νέων ανθρώπων, το δημόσιο χρήμα.

Και κατεβαίνουν, οι Πολίτες-Οπλίτες της Πατρίδας, οι πατριώτες (μακριά οι πατριδέμποροι, οι πατριδοκάπηλοι), κρατώντας της καμπάνας το σχοινί, για να σημάνουν την ώρα, της Καινούργιας Ελλάδας. Της Ελλάδας που δεν θα ντρεπόμαστε να τη λέμε Ελλάδα.

Για να μπορούμε να σηκώνουμε το κεφάλι, οι Έλληνες, ΟΧΙ οι ελληναράδες, και να λέμε:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ:

Η ΕΛΛΑΔΑ με το καθαρό πρόσωπο. Με το φιλότιμο το ελληνικό. Με την ελληνική παιδεία και τη φιλοξενία. ΟΧΙ η Ελλάδα των νταήδων, με το κούφιο νταηλίκι, και της ξενηλασίας, της προγραφής των ξένων, που ήταν έθιμο των βαρβαρικών φυλών. (Ερατοσθένης)

Η ΕΛΛΑΔΑ των ανθρώπων του μόχθου, που «κάνουν το σκατό τους παξιμάδι», για να ζήσουν με τον κουτσουρεμένο μισθό, την πετσοκομμένη σύνταξη, το άθλιο μεροκάματο. Και έχουν «το κούτελο καθαρό» κι αγωνίζονται τίμια, για ένα καλύτερο αύριο. ΟΧΙ η Ελλάδα των μεγαλοφοροφυγάδων, των άπληστων κηφήνων της εύφορης κοιλάδας και των λαδωμένων τρωκτικών.

Η ΕΛΛΑΔΑ των τίμιων πολιτικών, (είδος προς εξαφάνισιν), που θέλουν και μπορούν, να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια και αγωνίζονται για να πάψει να είναι το κράτος, «Κράτος αδηφάγων και ασυστόλων κώλων» (Δ. Σαββόπουλος). ΟΧΙ η Ελλάδα των πολιτικατζήδων, των σφετεριστών της ψήφου του λαού, των λαοπλάνων, που καμώνονται τους εκπροσώπους του λαού και προσπαθούν να μας πείσουν, πως «ο γάιδαρος πετάει». Οι ξεκαπίστρωτοι γαϊδάροι και γαϊδάρες.

Η ΕΛΛΑΔΑ των Ελλήνων, που αμύνονται «περί Πάτρης». ΟΧΙ η Ελλάδα των ελληναράδων-κωλοελλήνων (Δ. Σαββόπουλος), που δουλεύουν για την πάρτη τους, και μας δουλεύουν.

«Έλληνες μην κιοτέψετε,
Σαν Έλληνες βαστάξετε και σαν γραικοί σταθείτε.
Παιδιά μ’ να νταγιαντίσετε, να γίνετ’ ένα σώμα
Να μη χαθεί η πατρίδα μας, την πάρτε στο λαιμό σας.»
(Δημοτικό)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης