Η Aeromobil ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην κατασκευή των αυτοκινήτων – αεροπλάνων το 1990. Πέντε χρόνια αργότερα δημιούργησε το Aeromobil 2.0 και το 2010 το Aeromobil 2.5. Πλέον έχει έτοιμο το Aeromobil 3.0 το οποίο και παρουσίασε στην Βιέννη στέλνοντας το μήνυμα για το πως θα είναι οι μελλοντικές μετακινήσεις.

Το Aeromobil κατασκευάζεται στην Σλοβακία και μετατρέπεται από αυτοκίνητο σε… αεροπλάνο σε λίγα δευτερόλεπταΤο συγκεκριμένο είναι ένα όχημα το οποίο μπορεί να κινηθεί στο δρόμο και στον… αέρα καθώς αλλάζει πολύ γρήγορα «μορφή» ανάλογα με τις ορέξεις του ιδιοκτήτη. Το πρωτότυπο Aeromobil 3.0 ήδη έχει λάβει πιστοποίηση από την αεροπορία της Σλοβακίας και αναμένεται η αντίστοιχη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορεί να γίνει εμπορεύσιμο. Το νέο αυτό ιπτάμενο όχημα χρησιμοποιεί κανονική βενζίνη και μπορεί να απογειωθεί – προσγειωθεί σε μικρούς διαδρόμους ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι στρωμένοι με άσφαλτο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ εκκεντρικό το Aeromobil 3.0

Κινητήρας… επιδόσεις
Εφοδιάζεται από έναν κινητήρα Rotax και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα στον αέρα της τάξης των 200 χλμ./ώρα (160 χλμ./ώρα στο έδαφος). Η απόσταση που μπορεί να καλύψει είναι 700 χιλιόμετρα ενώ η μέση κατανάλωση (ως αεροπλάνο) κυμαίνεται στα 15 λίτρα ανά 100 χλμ. (8 ως αυτοκίνητο). Το Aeromobil 3.0 μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video με το πρωτότυπο Aeromibil 3.0

Για να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Aeromobil πατήστε ΕΔΩ

Αυτή είναι η μορφή του ως... αυτοκίνητο
Και αυτή ως... αεροπλάνο!
Η πίσω όψη του Aeromibil 3.0
Στο πισω μέρος διακρίνεται ο έλικας
Όταν χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο τα φτερά του μαζεύονται
Η θύρα ανοίγει προς τα εμπρός...
Το Aeromobil μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες
Η κεντρική κονσόλα...


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης