Η επίσκεψη του Sebastian Loeb στο φετινό Dakar αλλά και οι φήμες ότι η Peugeot θα επιστρέψει στον μαραθώνιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2015 είναι δύο στοιχεία που μπορεί να αποφέρουν μια ακόμη ιστορική συνεργασία ανάμεσά τους.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC βρέθηκε μαζί με την Red Bull στην Αργεντινή, συνομίλησε με κορυφαίους οδηγούς που συμμετέχουν σε αυτό και πήρε μια ιδέα από τον αγώνα επιβίωσης, που αποκαλείται Dakar, σε συνδυασμό με την έκρηξη αδρεναλίνης που προσφέρει η ταχύτητα, η πλοήγηση και η αγωνία για φτάσεις πιο γρήγορα στον τελικό προορισμό της κάθε ημέρας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στον δυσκολότερο αγώνα των τεσσάρων και δύο τροχών. Τη φετινή χρονιά θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού (WTCC)  με την Citroen, ενώ μαζί με την Peugeot είναι μέρος του oμίλου PSA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Sebastian Loeb…

Lοeb με Peugeot…
H Peugeot έχει μεγάλη προϊστορία στο Dakar. To έχει κερδίσει όταν ο αγώνας διεξαγόταν στην Αφρική με τους Ari Vatanen και Juha Kankkunen. O Loeb συνεργάστηκε με την Peugeot για πρώτη φορά στην ανάβαση Pikes Peak το 2013 πίσω από το τιμόνι ενός 208 Τ16 και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η είδηση όμως, εκτός από την πιθανή συμμετοχή του Loeb και της Peugeot στο Dakar είναι ότι μπορεί να δούμε στην γαλλική ομάδα και τον Stephane Peterhansel. Αυτό ίσως γίνει διότι ο 11 φορές νικητής του αγώνα με αυτοκίνητα και μηχανές φαίνεται να είναι… θυμωμένος από τις εντολές που πήρε από την ομάδα της Mini Χ-Raid, ώστε να μην διεκδικήσει τη νίκη το 2014 από τον ομόσταυλό του Νani Roma παρά το γεγονός ότι είχε την ταχύτητα να το πετύχει!


Επιμέλεια: Bασίλης Δ. Χειλάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης