Τις επόμενες ώρες, η Lamborghini θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το νέο της hyper car, ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια ιστορίας της ιταλικής φίρμας.

Ονομάζεται Veneno και στα Ισπανικά σημαίνει «δηλητήριο». Βασίζεται πάνω στο σασί της Aventador και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από το προηγμένο υλικό CFRP. Σχεδιαστικά, δεν θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο της Lamborghini, έχοντας άκρως επιθετικό προφίλ, με την τεράστια μάσκα, την εισαγωγή αέρα στην οροφή, την ιδιαίτερη πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα, τον προφυλακτήρα με τον διαχύτη και τα μεγάλα φώτα να δίνουν την αίσθηση «διαστημικού» αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγωγές που θυμίζουν βράγχια πάνω από τον κινητήρα

Στο εσωτερικό, τα λεπτά καθίσματα από carbon, η κεντρική κονσόλα και οι επενδύσεις από ανθρακονήματα και alcantara αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα του ιταλικού hyper car. Στο κέντρο βρίσκεται ένας V12 6,5 λίτρων κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 750 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ISR, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 354 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα παραχθούν μόλις τρεις Veneno και έχουν ήδη προπωληθεί σε επίλεκτους πελάτες, με την τιμή του μοντέλου να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αγωνιστική αίσθηση στο εσωτερικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης