Οι απογοητευτικές εμφανίσεις των Ricciardo και Kvyat στο φετινό πρωτάθλημα της F1, οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στην αναξιοπιστία των κινητήρων της Renault, ανάγκασε τη Red Bull Racing να προχωρήσει σε άμεση παύση της συνεργασίας με τη γαλλική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι το συμβόλαιο μεταξύ τους λήγει στα τέλη του 2016, η αυστριακή ομάδα ενεργοποίησε όρους του συμβολαίου της και προχώρησε στον τερματισμό της συνεργασίας. Η Red Bull δεν έχασε χρόνο και ζήτησε από τη Mercedes να την προμηθεύει με κινητήρες από την επόμενη κιόλας σεζόν, αλλά οι Γερμανοί αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Daimler AG, Dieter Zetsche, κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Monza. O κύριος Zetsche και το ΔΣ του ομίλου θεώρησαν πως ενδεχόμενη συνεργασία θα ισχυροποιούσε τη θέση της Red Bull στο grid, κάτι που κανείς δεν θέλει μέσα στην ομάδα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Lewis Hamilton, ο οποίος είπε: «Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, τότε δεν πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο. Η Red Bull είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχουμε ανάγκη να τους δώσουμε κινητήρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, η μόνη εναλλακτική της Red Bull είναι να ζητήσει κινητήρες από τη Ferrari. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν έχουν υπάρξει συζητήσεις μεταξύ τους, κάτι που μάλλον θα συμβεί πολύ σύντομα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης