Αν η ανανεωμένη G-Class AMG δεν είναι για κάποιους αρκετά δυνατή ώστε να ανταπεξέρχεται στις πιο δύσκολες διαδρομές εκτός δρόμου, υπάρχει πλέον μια νέα έκδοση με κίνηση στους έξι τροχούς, που μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς. 

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα βασίζεται σε μια στρατιωτική έκδοση του G320 CDI που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία από το 2011. Διαθέτει έξι τροχούς και τροφοδοτείται από ένα V8 twin turbo κινητήρα 5,5 λίτρων, απόδοσης 536 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic. Το μήκος του είναι στα 5,86 μέτρα, το πλάτος στα 2,2μ., ενώ σε σχέση με το απλό G63 AMG 4×4 είναι ψηλότερο κατά 272 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 460 χλστ. και έχει τη μεγαλύτερη γωνία προσέγγισης και διαφυγής, από οποιοδήποτε όχημα έχουμε δει έως τώρα. Οι δυνατότητες του εκτός δρόμου είναι εκπληκτικές, όπως και οι επιδόσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Autoweek», η Mercedes σχεδιάζει να κατασκευάσει 20-30 μονάδες της G63 AMG 6Χ6 το πρώτο χρόνο και θα είναι το δεύτερο πιο ακριβό μοντέλο της γερμανικής φίρμας, πίσω από την SLS Electric Drive (350.000 ευρω).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης