Είναι ανίκητος. Ο απόλυτος σταρ του αθλήματος. Ο καλύτερος όλων. Ο Marc Marquez έκανε το 9 στα 9 στο GP Γερμανίας και στοχεύει σε αυτό που κανείς άλλος δεν έχει πλησιάσει, ούτε έχει σκεφτεί καν. Να κερδίσει και τους 18 αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο νεαρός αναβάτης της Honda, παρά τον άστατο καιρό και την εκκίνηση από το pitlane, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και στη Γερμανία, με τους Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo να ανεβαίνουν στο δεύτερο και στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σε μια ξεκάθαρα ισπανική υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταιγίδα λίγο πριν από την εκκίνηση στο Ζάξενρινγκ άλλαξε τις ισορροπίες στο grid, καθώς οι 14 εργοστασιακοί οδηγοί επέλεξαν να φορέσουν βρόχινα ελαστικά. Μετά τον αναγνωριστικό γύρο αποφάσισαν να αλλάξουν μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός στο pitlane και ο Stefan Bradl να είναι μόνος στην πρώτη σειρά.

Ο Γερμανός, όπως ήταν φυσικό, έφτιαξε γρήγορα μια μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στον πέμπτο γύρο και ενώ η πίστα στέγνωνε οι Marquez και Pedrosa τον προσπέρασαν, και τρεις γύρους μετά είδε την πλάτη των Lorenzo και Rossi, με τον τερματισμό να τον βρίσκει στη 16η θέση.

Από κει και πέρα, πέμπτος ήταν ο Andrea Iannone με Ducati και τον ακολούθησαν οι Aleix και Pol Espargaro. Τη δεκάδα τη συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso, Alvaro Bautista και Cal Crutchlow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα διακόπτεται για λίγες εβδομάδες, προκειμένου οι αναβάτες να ξεκουραστούν, και ξεκινά πάλι στις 8 Αυγούστου, με το GP της Ινδιανάπολης.

Η βαθμολογία

1. Marc MARQUEZ (Honda) 225
2. Dani PEDROSA (Honda) 148
3. Valentino ROSSI (Yamaha) 141
4. Andrea DOVIZIOSO (Ducati) 99
5. Jorge LORENZO (Yamaha) 97
6. Aleix ESPARGARO (Forward Yamaha) 77
7. Pol ESPARGARO (Yamaha) 67
8. Andrea IANNONE (Ducati) 62
9 Stefan BRADL (Honda) 56
10. Alvaro BAUTISTA (Honda) 50


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης