Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως ξεκίνησε την ανάπτυξη των νέων φωτιστικών σωμάτων Matrix Laser, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην τεχνολογία φωτισμού των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα φώτα αποτελούν ουσιαστικά την επόμενη γενιά των Matrix LED που είδαμε στα A8 και R8, προσφέροντας ακόμα καλύτερο φωτισμό σε όλες τις συνθήκες. Πρόκειται για ένα έξυπνο φως λέιζερ με υψηλής ανάλυσης προβολείς (iLaS).

Η νέα τεχνολογία λειτουργεί με ένα κινούμενο καθρέπτη μόλις 3 χιλιοστών. Μέσω αυτού προβάλλεται το φως αρχικά σε ένα μετατροπέα και στη συνέχεια κατευθύνεται η ακτίνα λέιζερ στο δρόμο με απόλυτη ακρίβεια. Η φωτεινότητα, το εύρος της δέσμης και η γωνία διανομής, μεταβάλλονται ανάλογα την ταχύτητα και τις συνθήκες, προσφέροντας στον οδηγό τέλεια ορατότητα σε κάθε σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το σύστημα αναγνωρίζει τα οχήματα που έρχονται από απέναντι ή προπορεύονται, διαχωρίζοντας τη δέσμη αυτόματα από τη μεγάλη στη μεσαία σκάλα, ώστε να μην ενοχλεί τους οδηγούς. Ο καθρέπτης προέρχεται από την Bosch, διαθέτει ηλεκτρομηχανικό έλεγχο και βασίζεται στην τεχνολογία πυριτίου. Είναι πολύ ανθεκτικός και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης