Η station έκδοση της νέας Fabia αποκαλύφθηκε επίσημα από τη Skoda, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fabia Combi έχει αυξημένες διαστάσεις και διαφοροποιείται αισθητικά από το hatchback μοντέλο στο πίσω τμήμα. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το μήκος του αμαξώματος είναι μεγαλύτερο κατά 10 χιλιοστά και το πλάτος κατά 90 χλστ., με το ύψος να έχει μειωθεί.

Η καμπίνα ακολουθεί το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με αυτό του πεντάθυρου Fabia, προσφέροντας όμως περισσότερη πρακτικότητα και χώρους. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων έχουν περισσότερο «αέρα» για τα πόδια και το κεφάλι τους, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 530 λίτρων, που με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.395 λτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο διαθέτει 17 εφαρμογές, μεταξύ των οποίων το διπλό πάτωμα του χώρο αποσκευών, ο αφαιρούμενος πάτος και οι επτά θέσεις για ποτήρια και μπουκάλια. Στον εξοπλισμό, περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS+, η τεχνολογία ΜirrorLink με την οθόνη αφής και πολλά ακόμα.

Κάτω από το καπό βρίσκονται οι κινητήρες TSI και TDI της πεντάθυρης Fabia. Όλοι συνδυάζονται με σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6. Η κατανάλωση καυσίμου έχει περιοριστεί κατά 17%, με την πιο οικονομική έκδοση να είναι η Fabia Combi Greenline, με 3.1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 82 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης