Παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Worthersee που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αυστρία, η αγωνιστική έκδοση του Leon με την ονομασία Racer Cup. Το αυτοκίνητο φυσικά απευθύνεται μόνο σε ομάδες και ιδιώτες που λαμβάνουν μέρος σε πρωταθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με καθαρά αγωνιστικά γονίδια, έχοντας ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, φαρδύτερα μετατρόχια, σπόιλερ, μεγαλύτερους θόλους των τροχών, πίσω διαχύτη και ρυθμιζόμενη πτέρυγα, καθώς και σκληρότερες αναρτήσεις. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μεταλλικό γκρι ματ χρώμα και διακρίνεται για τις πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα ώστε να μειωθεί το βάρος και έχουν τοποθετηθεί μπάκετ εμπρός, roll bar, αγωνιστικό τιμόνι και οθόνη TFT στη κεντρική κονσόλα. Τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο turbo κινητήρα, με την απόδοση του να εκτινάσσεται στους 330 ίππους. Συνδυάζεται με κιβώτιο DSG και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό ή εναλλακτικά με σειριακό κιβώτιο, μοχλό ταχυτήτων στο κέντρο της κονσόλας και μπλοκέ διαφορικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2014 και θα διατεθεί σε επιλεγμένους πελάτες, με την τιμή να αγγίζει τις 85.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης