Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο νόμος δεν αφήνει περιθώρια και είναι σαφέστατος. Εάν στο αυτοκίνητο υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, το κάπνισμα απαγορεύεται! Είτε καπνίζει ο οδηγός, είτε ο συνοδηγός είτε επιβάτης, τότε το πρόστιμο είναι στα 1.500 ευρώ για κάθε έναν που κρατάει τσιγάρο αναμμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, γίνεται και αφαίρεση του διπλώματος για ένα μήνα, ενώ να ξεκαθαρίσουμε πως ο νόμος δεν ξεχωρίζει το κανονικό τσιγάρο από το ηλεκτρονικό. Απαγορεύονται όλα δια ροπάλου, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.

Εάν φυσικά στο όχημα δεν υπάρχουν παιδιά, τότε ο νόμος δεν απαγορεύει το κάπνισμα, όμως εάν πρόκειται για τον οδηγό, οφείλει να μην τον επηρεάζει στην χρήση του οχήματος. Εάν σε τροχονομικό έλεγχο παρατηρηθεί πως το κάπνισμα επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης του οδηγού, τότε οι αρχές μπορούν να βεβαιώσουν πρόστιμο 100 ευρώ και να προχωρήσουν σε αφαίρεση διπλώματος για ένα μήνα.

Ο νόμος είναι ακόμα πιο αυστηρός για τους οδηγούς στα ΜΜΜ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους οδηγούς των ΜΜΜ, απαγορεύεται το κάπνισμα εντός του οχήματος, υπό όλες τις συνθήκες. Εάν βεβαιωθεί τέτοια παράβαση, τότε το πρόστιμο είναι στα 1.500 ευρώ μαζί με αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα μήνα, ενώ εάν υπάρχει ανήλικος επιβάτης στο όχημα, τότε το πρόστιμο φτάνει τα 3.000 ευρώ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης