Το σήμα της Ferrari είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα παγκοσμίως. Η ιταλική φίρμα έχει δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά της και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα μοντέλα της και ιδιαίτερα αυτά των περασμένων δεκαετιών κοστίζουν σήμερα ολόκληρες περιουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορυφαίο μοντέλο της θρυλικής εταιρείας από το Maranello είναι φυσικά η 250 GTO. Έχει χαρακτηριστεί ως «το ιερό δισκοπότηρο της κλασικής αυτοκίνησης» και είναι το πιο ακριβό στην ιστορία. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες Ferrari που για να τις αποκτήσεις πρέπει να έχεις ιδιαίτερα φουσκωμένους λογαριασμούς.    

Μια από αυτές είναι η F50 Nero Daytona. Κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 1995 και είναι μόλις μία από τις τέσσερις F50 βαμμένες στο αποκλειστικό μαύρο χρώμα. Οι υπόλοιπες 302 είναι βαμμένες σε Rosso Corsa, οι 8 σε Rosso Barchetta χρώμα και οι 13 σε Giallo Modena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη F50 Nero Daytona με αριθμό πλαισίου ZFFTG46A6S0104092 είναι σε άριστη κατάσταση, έχει διανύσει μόλις 2.100 μίλια και φέρει όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα. Τροφοδοτείται από τον V12 4.7 λίτρων κινητήρα απόδοσης 520 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τον Ιανουάριο θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα πωληθεί για τουλάχιστον τρία εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης