Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Είναι μια πραγματική φράση που θα μπορούσε να σου πει κάποιος καλεσμένος στο σπίτι αν είχες μια πραγματικά ψαγμένη, αν όχι «καμένη», κάβα. Πρόκειται για τον «Αρχαιολόγο» (The Archaeologist), ποτό με ιδιαίτερο όνομα που εμφιάλωσε ο Uwe Ehinger της Ehinger Kraftrad, Γερμανός σχεδιαστής custom μοτοσυκλετών, με μια έφεση μάλλον και προς το αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To «αρχαιολόγος» είναι και το παρατσούκλι του Γερμανού καστομά, ο οποίος γύρισε τον κόσμο «σκάβοντας» σε γκαράζ ανά την υφήλιο για να μαζέψει μοτοσυκλέτες αλλά και εξαρτήματα από Harley, κάποια εκ των οποίων κατέληξαν και μέσα σε γυάλινα μπουκάλια με περίτεχνη συσκευασία με τεχνικές από τη δεκαετία του ’30. Στα μπουκάλια αυτά δεν μπήκαν μόνο τα εξαρτήματα από τα μοντέλα Flathead (του 1939), Knucklhead (του 1947) και Panhead (του 1962), αλλά και premium dry gin παλαιωμένο για περίπου 80 χρόνια.

Όχι, μη σηκώνεσαι από τον καναπέ για να πας τρέχοντας στην κοντινότερη κάβα. Εκτός βέβαια κι αν θέλεις ο υπάλληλος εκεί να σε κοιτάει σαν εξωγήινο επιχειρώντας απλώς να ζητήσεις τον «Αρχαιολόγο» και φυσικά να σου περισσεύουν και περίπου 1.000-1.300 δολάρια, όσο κοστίζει έκαστη φιάλη (ξέραμε ότι ήταν ακριβά τα ανταλλακτικά της Harley αλλά όχι κι έτσι!).

Ανυπομονούμε να δούμε την ιδέα να εξαπλώνεται και εδώ, χαρίζοντας έμπνευση για ποτά όπως τον «Παλιατζή», τσίπουρο Τυρνάβου σε πλαστικό μπουκάλι με κομμάτια από GLX κ.τ.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να ‘χει, το γεγονός ότι ο «Αρχαιολόγος» δεν είναι δημιούργημα κάποιου ενημερωτικού μέσου σε στιλ «Κουλούρι» μπορεί να επιβεβαιωθεί και εδώ αλλά και από το παρακάτω βίντεο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης