Φήμες από την Ιαπωνία μιλούν για ένα μοντέλο της Honda στην όλο και αυξανόμενων πωλήσεων κατηγορία των λεγόμενων Super-Naked, κοινώς των γυμνών μοτοσυκλετών επιδόσεων. Η επιβεβαίωση έρχεται από έγκυρο βρετανικό περιοδικό (MCN) και είναι αυτή που θέλει να στείλει το υπάρχον CB1000R στο χρονοντούλαπο. Όχι γιατί είναι ..κακή μοτοσυκλέτα, αλλά με δέκα χρόνια στην πλάτη της κομματάκι δύσκολο να αντιμετωπίσει τον φρέσκο και πανίσχυρο ανταγωνισμό.

Το CB1000R του σήμερα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα του ..2007, οι 130 ίπποι του οποίου δεν είναι ικανοί να τα βάλουν με τους 160 του Yamaha MT-10, τους 165 του BMW S1000R, τους 175 του Aprilia Tuono ή/και τους 180 του KTM Super Duke. Το CB1000R του 2018 θα πρέπει να αποδίδει ανάλογη ιπποδύναμη για να σταθεί με αξιώσεις στην αγορά, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βασίζεται στο supersport CBR1000R, δανειζόμενο από αυτό κινητήρα, ηλεκτρονικά, αναρτήσεις, πλαίσιο και φρένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι προϊόν φαντασίας του δημιουργού της, θυμίζοντας κατά πολύ το πειραματικό CB1100TR που μας έδειξε η Honda στα περσινά σαλόνια μοτοσυκλέτας. Είναι μια άποψη και τη σεβόμαστε, αλλά κάτι μας λέει πως το τελικό σχέδιο θα απέχει παρασάγγας και πως θα είναι πολύ πιο επιθετικό, στα χνάρια του ιαπωνικού ανταγωνισμού. Υπομονή μέχρι το σαλόνι του Μιλάνου το φθινόπωρο και θα τα μάθουμε όλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης