Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Στην απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τεχνολογίας και ηλεκτρικών sport αυτοκινήτων Rimac Automobil προχώρησε η Porsche. Στο πλαίσιο των
Η Rimac εδρεύει στο Ζάγκρεμπ και απασχολεί συνολικά περίπου 400  εργαζομένους…πρωτοβουλιών για την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης, η γερμανική εταιρεία επιδιώκει να οικοδομήσει μια αναπτυξιακή σχέση συνεργασίας με τη νέα εταιρεία.

Αν και η ιστορία της Rimac δεν μετρά πολλά χρόνια, η ταχύτατη ανάπτυξή της και η εδραίωσή της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αποτελούν σημείο αναφοράς. Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ο τριαντάχρονος ιδρυτής της εταιρείας, Mate Rimac, ξεκίνησε από το γκαράζ του να δουλεύει πάνω στο όραμα που είχε, να κατασκευάσει ηλεκτρικά sport αυτοκίνητα τα οποία να είναι γρήγορα και να προκαλούν ενθουσιασμό κατά την οδήγησή τους.

Το εντυπωσιακό C two με 2.000 ίππους, τελική ταχύτητα 412 χλμ/ώρα και 650 χιλιόμετρα αυτονομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εκπληκτικές επιδόσεις…

Ο Mate τελικά πέτυχε τον στόχο του, πράγμα που επιβεβαιώνει και το εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar Η τελική του Rimac X Two αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα…C Two που παρουσίασε η Rimac στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Το διθέσιο αυτοκίνητο παράγει περίπου 2.000 ίππους, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ/ώρα και η αυτονομία του φτάνει τα 650 χιλιόμετρα. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα μετάδοσης ισχύος ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, καθώς και αντίστοιχες μπαταρίες.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche AG Oliver Blume (αριστερά), μαζί με τον Mate Rimac, ιδρυτή και CEO της Rimac Automobili

Πετυχημένη συνεργασία

Η Rimac μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει επιδείξει με εντυπωσιακό τρόπο τις ικανότητές της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας και, αν λάβουμε υπ’ όψιν την ιστορία της Porsche στην παραγωγή κορυφαίων αυτοκινήτων, αναμένεται να γίνει μια πετυχημένη συνεργασία, όπου η κάθε πλευρά έχει να προσφέρει πολλά στην άλλη, γεγονός που θα οδηγήσει σε ξεχωριστά αποτελέσματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης