Φειδωλοί όσον αφορά τη νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου είναι οι Ιάπωνες, δίνοντας στη δημοσιότητα επιλεγμένες teaser φωτογραφίες και πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το καινούργιο Leaf αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη Nissan, το αυτοκίνητο θα καταπλήξει τους πάντες με το πρωτοποριακό design και τις οδηγικές αρετές του, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία EV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η ιαπωνική φίρμα, το εσωτερικό είναι εκλεπτυσμένο και ανώτερο ποιοτικά. Οι επιβάτες θα εκτιμήσουν την ευρυχωρία της καμπίνας και την πληθώρα τεχνολογιών. Είναι το πρώτο μοντέλο της Nissan που εφοδιάζεται με το καινοτόμο σύστημα e-Pedal, μετατρέποντας το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να κινητοποιεί πλήρως το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.

Επίσης, φέρει το ProPILOT Park, ένα σύστημα που αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το παρκάρει αυτόματα στα επιλεγμένα σημεία στάθμευσης, χωρίς καμία βοήθεια από τον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Leaf είναι το best seller ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες  από 280.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης