Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και τα βασικά χαρακτηριστικά της τρίτης γενιάς του μικρού αυτοκινήτου πόλης έδωσε στη δημοσιότητα η κορεατική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Picanto θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε πεντάθυρο αμάξωμα και θα προσφέρεται και σε έκδοση GT Line. Σχεδιάστηκε από τα design studio της Kia σε Namyang (Κορέα) και Φρανκφούρτη (Γερμανία), έχοντας πιο μοντέρνες γραμμές και δυναμικό προφίλ.

Το μήκος του είναι ίδιο με αυτό του απερχόμενου μοντέλου (3.595 χλστ.), ωστόσο το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 15 χλστ., φθάνοντας τα 2,4 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως παραμένει συμπαγές από πλευράς διαστάσεων, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες βλέπουμε τη σπορ έκδοση GT Line, με τα κόκκινα διακοσμητικά, τα LED φώτα ημέρας, την πίσω πτέρυγα, τις διπλές απολήξεις και τον διαχύτη. Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας νέες και πιο ποιοτικές επενδύσεις, δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, αυτόματο κλιματισμό, πλουσιότερο εξοπλισμό, μοντέρνο πίνακα οργάνων και αναπαυτικά καθίσματα. 

Αν και η Kia δεν θέλησε να αποκαλύψει τίποτα σχετικά με τα μηχανικά μέρη, το νέο Picanto φέρει τους κινητήρες του Hyundai i10, μεταξύ των οποίων και τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDI Turbo. Η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά αμέσως μετά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης