Διαθέσιμη προς παραγγελία είναι και στη χώρα μας η νέα σπορ έκδοση του δημοφιλούς supermini, με την τιμή να ορίζεται στα 17.450 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Corsa είναι το δεύτερο μοντέλο της Opel μετά το Insignia που χρησιμοποιεί τον κωδικό GSI. Τροφοδοτείται από τον 1.4 turbo κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 220 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 8,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 207 χλμ./ώρα.

Το μοτέρ καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων (Euro 6d-TEMP), με τις εκπομπές CO2 να κυμαίνονται μεταξύ 147-143 γρ./χλμ. και τη μέση κατανάλωση να είναι στα 6,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπορ πλαίσιο, γνωστό από την έκδοση OPC, και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης εξασφαλίζουν εξαιρετική συμπεριφορά και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος. Σύμφωνα με την Opel, το Corsa GSI διακρίνεται για την άμεση απόκριση του κινητήρα και την ακρίβεια ελέγχου, ειδικά σε πιο απαιτητικές διαδρομές με συνεχείς στροφές.

Ο οδηγός θα εκτιμήσει δεόντως τα σπορ καθίσματα της Recaro και το νέο τιμόνι. Από αισθητικής πλευράς, ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί, η πίσω πτέρυγα, η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, η κυψελοειδής μάσκα και τα καλύμματα των καθρεπτών από carbon.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης