Το εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στην Αγία Πετρούπολη συμπλήρωσε 10 χρόνια λειτουργίας, με τη Nissan να το γιορτάζει δεόντως, παρουσία του Ρώσου προέδρου, ανωτάτων κυβερνητικών αξιωματούχων και κορυφαίων στελεχών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εταιρεία λανσάρει το καινούργιο Murano, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στη Ρωσία για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε νέα μοντέλα, αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και διπλασιασμό της δυναμικότητας. Το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2006 με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και της Nissan Motor Co Ltd.  Αρχικά, απασχολούσε  750 άτομα με παραγωγική δυναμικότητα έως και 50.000 μονάδες ετησίως.

Από τότε έχουν κατασκευαστεί 230.000 αυτοκίνητα, 400 εκατομμύρια ανταλλακτικά και περίπου 2.000 τόνοι χρωμάτων, με τη συνολική επένδυση να αγγίζει τα 312 εκατομμύρια ευρώ. Η μονάδα λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με το σύστημα APW (Alliance Production Way ), ενώ το 2012 και το 2014 βραβεύτηκε ως η καλύτερη σε ποιότητα προϊόντων της Nissan παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Nissan, με δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη αγορά για την μάρκα στην Ευρώπη. Το νέο Murano είναι το πρώτο μοντέλο που εξοπλίζεται με το ERA-GLONASS, ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που στέλνει αυτόματα πληροφορίες τροχαίων ατυχημάτων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και προορίζεται κυρίως, για την τοπική αγορά, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Προσφέρεται με τον κινητήρα V6 3.5L DOHC απόδοσης 249 ίππων και 325 Nm ροπής, αλλά και σε υβριδική έκδοση, συνδυάζοντας τον 2.5 turbo κινητήρας βενζίνης με ένα ηλεκτροκινητήρα 15 KW.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης