Η ιαπωνική φίρμα είναι έτοιμη να κάνει ένα τεράστιο βήμα, καθώς θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που πηγαίνει στο φεγγάρι.

Αυτό θα συμβεί με τη βοήθεια της εξερευνητικής ομάδας Team HAKUTO, η οποία θα συμμετάσχει στο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων Google Lunar XPRIZE, που περιλαμβάνει την προσεδάφιση ενός ρομποτικού διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, τη διάνυση 500 μέτρων στην επιφάνειά της και την αποστολή φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας και βίντεο.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Suzuki θα συνδράμει στην εξέλιξη του οχήματος εξερεύνησης της Σελήνης βασιζόμενη στη σημαντική εμπειρία που διαθέτει. Η τεχνολογική γνώση της εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί προσφέροντας υποστήριξη στις τεχνικές εξοικονόμησης βάρους, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο στη μείωση του κόστους εκτόξευσης όσο και στην αποτελεσματική περιπλάνηση του οχήματος στην εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων, καλυμμένη από αμμώδη πούδρα, επιφάνεια της Σελήνης.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως πολλές από τις τεχνολογίες που η Suzuki εφαρμόζει στα αυτοκίνητα παραγωγής της, όπως μέθοδοι εξοικονόμησης βάρους, εξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης και ελέγχου πρόσφυσης σε εκτός δρόμου εφαρμογές, θα χρησιμοποιηθούν για να συνεισφέρουν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας της HAKUTO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης