Του Λουκά Παπαλάμπρου

H Lamborghini ανακοίνωσε επίσημα τον χρόνο της Huracan Performante στην πιο διάσημη και απαιτητική πίστα του κόσμου, επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίζαμε όλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό supercar είναι ο νέος βασιλιάς της «Πράσινης Κόλασης» παίρνοντας τα σκήπτρα από την Porsche 918 Spyder και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Στην προκλητική διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων και των 154 στροφών, η Huracan Performante έσπασε τα χρονόμετρα, γράφοντας το εκπληκτικό 6:52.01.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για νέο ρεκόρ πίστας για αυτοκίνητα παραγωγής, καθώς το προηγούμενο κατείχε η 918 Spyder με 6:57.00 από το 2013. Στο τιμόνι της «σκληροπυρηνικής» Huracan με το αεροδυναμικό πακέτο ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) ήταν ο δοκιμαστής της Lamborghini, Marco Mapelli.

Η Huracan Performante θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V10 5,2 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να κυμαίνεται στους 650 ίππους. Έχει μειωμένο βάρος, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης