Λίγες εβδομάδες πριν το επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η γερμανική φίρμα παρουσίασε το νέο roadster μοντέλο της γκάμας της, το οποίο αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για την ανανεωμένη και μετονομασμένη έκδοση της SLK και όχι για ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Οι αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα, τα πιο δυναμικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και τις μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, προς όφελος της ηχομόνωσης και της ταχύτερης λειτουργίας.

Στο εσωτερικό, οι αναβαθμίσεις περιορίζονται στο τιμόνι, στον πίνακα οργάνων και στα διακοσμητικά. Επίσης, τοποθετήθηκε το νέο σύστημα πολυμέσων COMAND με την οθόνη 7 ιντσών και δερμάτινες επενδύσεις Nappa. Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Mercedes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, στη βάση βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.6 turbo κινητήρας των 156 ίππων (SLC180), με την έκδοση SLC200 να φορά πλέον τον δίλιτρο των 184 ίππων και την SLC300 μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ίδιου μοτέρ με 245 ίππους. Στους diesel συναντάμε τη SLC250d με τους 204 ίππους, ενώ στην κορυφή είναι η SLC43 AMG με τον V6 3.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 367 ίππων.

Εκτός από τις SLC180 και SLC200 που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, οι υπόλοιπες εκδόσεις εφοδιάζονται με το αυτόματο 9G-TRONIC.  Επίσης, στάνταρ είναι το σύστημα DYNAMIC SELECT με πέντε προγράμματα (Comfort, Sport, Sport+, Eco, και Individual), ρυθμίζοντας ανάλογα την απόκριση του γκαζιού, τη μετάδοση, το τιμόνι και την ανάρτηση.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης