Η γαλλική φίρμα παρουσίασε μια κάθε επισημότητα το νέο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV και φέρει ξανά το όνομα Koleos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου έγιναν στην έκθεση του Πεκίνου, με την εμπορική διάθεση να ξεκινά τους επόμενους μήνες. Συνολικά θα λανσαριστεί σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο του Wuhan στην Κίνα και σε αυτό του Busan στη Νότιο Κορέα.

Η δεύτερη γενιά του Koleos βασίζεται στην πλατφόρμα CMF που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Nissan και την οποία χρησιμοποιούν τα Kadjar, Qashqai και X-Trail. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4,67 μέτρα, το πλάτος 1,84μ. και το μεταξόνιο 2,71μ. Σχεδιαστικά διακρίνεται για το μυώδες αμάξωμα και τις κομψές γραμμές, με τα φώτα σε σχήμα C να προέρχονται από τα Megane και Talisman, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LED Pure Vision για άριστη φωτεινότητα σε όλες τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ξεπερνά τα 21 εκατοστά, με τις αλουμινένιες ράγες οροφής, τα προστατευτικά στις πόρτες, τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, τις ζάντες 19 ιντσών, τις ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά να αναδεικνύουν το δυναμισμό του αυτοκινήτου.

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη τύπου tablet στην κεντρική κονσόλα του συστήματος πολυμέσων R-Link 2 και ο πίνακας με τα ψηφιακά και αναλογικά όργανα. Οι χώροι είναι κορυφαίοι για την κατηγορία σύμφωνα με τη Renault, με αυτούς των πίσω επιβατών να εντυπωσιάζουν. Εξαιρετική είναι η θέση οδήγησης, με τις πλουσιότερες εκδόσεις να περιλαμβάνουν θερμαινόμενο τιμόνι, ηχοσύστημα της Bose και όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως Active Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition με Excess Speed Warning, Tiredness Detection και πολλά ακόμα.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με δυνατότητα επιλογής της κίνησης από τον οδηγό (2WD, 4WD AUTO και 4WD LOCK). Αναμένουμε τη γκάμα των κινητήρων αλλά και τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος στην Ευρώπη.


Για να δείτε την υπόλοιπη γκάμα Renault πατήστε εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης