Η τσεχική μάρκα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το πρωτότυπο crossover με τη φουτουριστική σχεδίαση, το εντυπωσιακό εσωτερικό και τις προηγμένες τεχνολογίες.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vision E Concept κλέβει την παράσταση με την αισθητική του και το δυναμικό design. Διαθέτει full LED φωτισμό από τα φωτιστικά σώματα, έως τη γρίλια και το πλαϊνό τμήμα, γυάλινες επιφάνειες και έντονες νευρώσεις, με την κεκλιμένη οροφή και το ανασηκωμένο πίσω μέρος να αναδεικνύουν το coupe προφίλ του αμαξώματος.

Αυτό που κάνει τη διαφορά ωστόσο είναι η καμπίνα. Οι σχεδιαστές της Skoda έχουν δημιουργήσει το απόλυτο high tech περιβάλλον, με την εικόνα και τις τεχνολογίες να σε αφήνουν άναυδο. Τρεις οθόνες υψηλής ευκρίνειας στο ταμπλό προβάλλον οποιαδήποτε πληροφορία, τα καθίσματα περιστρέφονται για την βέλτιστη άνεση των επιβατών, ενώ σε κάθε θέση υπάρχει ανεξάρτητο σύστημα πολυμέσων, smartphone και επαγωγικό σύστημα φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί χωρίς τη συνδρομή του οδηγού χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, να αναζητήσει μόνο του τον διαθέσιμο χώρο στάθμευσης και να παρκάρει αυτόματα. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 305 ίππων με σύστημα KERS.

Οι μπαταρίες φορτίζουν σε μόλις 15 λεπτά σε ποσοστό 80%, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα. Όπως ανέφερε η εταιρεία, το concept αποτελεί προάγγελο των πέντε ηλεκτρικών μοντέλων που θα δούμε στους δρόμους μέχρι το 2025.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης