Η 250 GTO θεωρείται το κορυφαίο τετράτροχο στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Αποτελεί το όνειρο όλων συλλεκτών, καθώς δεν διστάζουν να δώσουν «γη και ύδωρ» για να αποκτήσουν ένα από τα εναπομείναντα κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιταλικό sportcar παρήχθη σε 39 μονάδες μεταξύ του 1962 και του 1964. Τον Οκτώβριο του 2014, η 250 GTO με αριθμό πλαισίου 5111 πουλήθηκε για 46,8 εκατομμύρια ευρώ, περνώντας στην ιστορία ως το ακριβότερο όχημα στην ιστορία.    

Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν 33 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε συλλέκτες. Η αντιπροσωπεία Talacrest από τη Βρετανία, διαθέτει τη δεύτερη 250 GTO (αριθμός πλαισίου 3387) που βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari πριν από 54 χρόνια και την πρώτη που συμμετείχε σε αγώνες. Είναι βαμμένη σε μπλε χρώμα, διαθέτει όλα τα αυθεντικά αξεσουάρ και διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας, John Collins, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο ως το «Το Άγιο Δισκοπότηρο των κλασικών αυτοκινήτων». Για να το πουλήσει ζητάει το απίστευτο ποσό των 45 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή σχεδόν 52 εκατ. ευρώ.








Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος     

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης