Θετικά αντιδρά ο οργανισμός του νεαρού οδηγού που τραυματίστηκε σοβαρά στο τρομακτικό ατύχημα στο Donington Park, για το βρετανικό πρωτάθλημα F4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί του νοσοκομείου Queen’s Medical Centre στο Nottinggham αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα δύο πόδια του και να τον κρατήσουν σε τεχνητό κώμα. Ο μικρός ανέκτησε σταδιακά τις αισθήσεις του και, όπως ανακοινώθηκε, αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ομάδας JHR Developments, Steven Hunter, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον 17χρονο και στην οικογένειά του από το πρώτο λεπτό, μιλά ως έναν βαθμό και γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Ο Billy αναπνέει μόνος του και μιλάει, σε κάποιο βαθμό. Γνωρίζει τα τραύματά του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν την κατάστασή του, είναι εξαιρετικά θετικός. Αυτός είναι ο Billy. Δυνατός. Έχει μπροστά του έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο, αλλά είμαι βέβαιος πως με τον χαρακτήρα που διαθέτει θα το ξεπεράσει» δήλωσε ο Hunter.

Παράλληλα, ο Βρετανός ευχαρίστησε τους πάντες για τη βοήθεια και την υποστήριξη, ειδικά τον Alex Zanardi, που έχασε και τα δύο πόδια του σε ατύχημα το 2001, τον οδηγό του BTCC, Tom Ingram, τους Jenson Button, Max Verstappen, Felipe Massa, Lewis Hamilton και τους υπόλοιπους πιλότους της F1. Όλοι τους εξέφρασαν τη θλίψη τους και προσέφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά για την ανάρρωση και αποκατάσταση του Monger, καθώς και για να καλυφθεί το κόστος των προσθετικών μελών. Μάλιστα, ο Button ήταν αυτός που πήρε πρώτος τηλέφωνο, όπως ανέφερε ο Steven Hunter. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 650.000 λιρών, μέσω της σελίδας δωρεών που δημιουργήθηκε για τον άτυχο Monger.

«Ο Billy είναι τόσο αγαπητός, τόσο καλό παιδί. Είναι τραγικό να τον βλέπω σε αυτήν την κατάσταση. Η JHR είναι οικογένεια και μας έχει συγκλονίσει όλους αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω πώς να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τον Tom Ingram για τη δουλειά που έκανε και τον Senna Proctor που είναι εκεί κάθε μέρα. Η κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ευαισθητοποιείται σε τέτοια θέματα και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια. Δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία αγωνίζεται ο καθένας, όλοι κάνουμε το ίδιο πράγμα, προσπαθούμε να κερδίσουμε. Είμαι συγκλονισμένος, αλλά δεν εκπλήσσομαι που υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη» είπε εμφανώς συγκινημένος ο ιδιοκτήτης της JHR Developments.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης