Οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 επιθυμούν τη διείσδυση του σπορ σε νέες αγορές και ποια καλύτερη από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, την πόλη με τα χίλια πρόσωπα, την αποκαλούμενη και ως πρωτεύουσα του κόσμου.

Ο αμερικανικός κολοσσός Liberty Media, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής Grand Prix στους δρόμους της Νέας Υόρκης και μάλιστα υπό το φως των προβολέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα αφεντικά του αθλήματος θέλουν να αναπτύξουν το σπορ και να το κάνουν πιο ελκυστικό στους θεατές, στις ομάδες, στους οδηγούς και κυρίως στους συνεργάτες και χορηγούς. Όπως είχε αναφέρει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Chase Carey, κατά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Bernie Ecclestone, στόχος είναι να ενισχυθεί η F1 σε κάθε επίπεδο.

Σύμφωνα με τα πρώτα σενάρια, η Νέα Υόρκη θα πάρει τη θέση της Σιγκαπούρης και το πρώτο GP θα πραγματοποιηθεί το 2019. Θυμίζουμε ότι από του χρόνου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 21 αγώνες, με τη Μαλαισία να αποχωρεί και τις Γερμανία, Γαλλία να επιστρέφουν στο καλεντάρι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης