Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, εξέπληξε τους πάντες στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της Gestione Sportiva, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της διάσημης ιταλικής φίρμας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Alfa Romeo με τους δύο παγκόσμιους τίτλους στην F1 (1950-1951), είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και πάλι στο grid. Η τελευταία φορά που συμμετείχε ως εργοστασιακή ομάδα ήταν το 1985, ενώ ως προμηθευτής το 1988. Από τότε έως σήμερα το μόνο που τη συνδέει με το σπορ είναι το σήμα της μάρκας στα μονοθέσια της Ferrari και αυτό κατά περιόδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολυμήχανος Marchionne, γνωρίζει ότι η F1 μπορεί να απογειώσει εμπορικά την Alfa Romeo και να της δώσει πίσω τη χαμένη της αίγλη. «Είναι απίστευτο πως το όνομα της μάρκας παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος που σκεφτόμαστε την επιστροφή στην F1. Πρόκειται για κάτι σημαντικό και στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της FCA.

Βέβαια για να γίνει πράξη το σχέδιο του Marchionne, χρειάζεται χρόνος, χρήμα, υπομονή και δουλειά. Η F1 είναι το πιο ακριβό και απαιτητικό άθλημα από άποψη τεχνολογίας, αλλά και το καλύτερο από πλευράς διαφήμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης