Ο επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas δεν έχει μια απλή αγωνιστική σχέση με τη F1. Ο Αυστριακός κατέχει το 30% των μετοχών της γερμανικής ομάδας, ενώ μέχρι πρότινος είχε μετοχές και στη Williams.

Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους άνδρες του αθλήματος, επιτυχημένο επαγγελματία και επιχειρηματία. O Toto Wollf κατείχε εδώ και χρόνια το 15% των μετοχών της Williams, αλλά η πλήρης ενασχόλησή του με τη Mercedes τον υποχρέωσε να πουλήσει αρχικά το 10% και στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσοστό που κατείχε στη βρετανική ομάδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο Wollf δεν έχει κανέναν επιχειρηματικό δεσμό με την ομάδα του Sir Frank, καθώς την Τετάρτη 9 Μαρτίου πούλησε και την τελευταία μετοχή. Ο αγοραστής είναι ο Αμερικανός Brad Hollinger, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας των ΗΠΑ σε θέματα υγείας. «Είμαι πραγματικά συγκινημένος. Η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για μένα, καθώς δεν έχω πλέον επιχειρηματική σχέση με τον Sir Frank και τη Williams. Αρχικά, μπήκα στην ομάδα με την προοπτική της επένδυσης, αλλά στην πορεία είχα ενεργό ρόλο και συνέβαλα στην αναδιάρθρωση αυτής της σπουδαίας ανεξάρτητης ομάδας της Formula 1. Ήταν μεγάλο προνόμιο να είμαι μέλος της και ευχαριστώ τον Sir Frank» τόνισε ο Toto Wollf.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης