Από τη Δυάς Εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Βαρώνος της Φλωρεντίας» του συγγραφέα Πάνου Βήττα.

Η Δυάς Εκδοτική παρουσιάζει έναν καινούργιο συγγραφέα στον χώρο του μυθιστορήματος και της περιπέτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας κι εκδότης Γιώργος Μωύσογλου σχολιάζει για τη συνεργασία:

«Η Δυάς Εκδοτική δημιουργεί μία νέα σειρά βιβλίων αφιερωμένη στη λογοτεχνία και προτείνει το βιβλίο «Ο Βαρώνος της Φλωρεντίας».

Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας επισημαίνει: «Eίναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τις σκέψεις σου να παίρνουν σάρκα και οστά και να γίνονται προτάσεις, παράγραφοι, σελίδες, βιβλίο. Για εμένα τα μυθιστορήματα είναι ιστορίες ψυχής, εμπειρίες που χάραξαν τα δικά τους μονοπάτια…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Γνωστή οικογένεια τραπεζιτών στη Φλωρεντία με πλούσια φιλανθρωπική δράση ξεκληρίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διασώζεται ένα κορίτσι, ο τίτλος ευγένειας και το palazzo. Ένας δημοσιογράφος αναζητά τις ρίζες του. Το πεπρωμένο τον οδηγεί στην Ιταλία όπου ανέλπιστα κληροδοτεί τον τίτλο, το οικόσημο της οικογένειας και την αμύθητη περιουσία.

«Είσαι ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»… άραγε όλος αυτός ο πλούτος, ο ξεχασμένος ίσως πάνω από έναν αιώνα, ο θεός τον χρωστούσε σε μένα ή ήμουν ο εκλεκτός για ένα σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζω; Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ένιωθα ότι έκλεβα λίγο από την λάμψη του διάσημου βρετανού πράκτορα που έβλεπα στις ταινίες από μικρός, χωρίς τις δύσκολες σκηνές, χωρίς τους κακούς, όλα ρομαντικά και παιδικά. Καθώς η αδρεναλίνη έχει ποτίσει το σώμα μου, σαν δημοσιογράφος καλούμαι να παίξω έναν άλλο ρόλο σε ένα κόσμο που κινείται διαφορετικά, με άλλες ταχύτητες και καύσιμο το χρήμα… Έτσι κι αλλιώς στην ζωή το μόνο προβλέψιμο είναι το… Απρόβλεπτο Γνωστή οικογένεια τραπεζιτών στη Φλωρεντία με πλούσια φιλανθρωπική δράση ξεκληρίζεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διασώζεται ένα κορίτσι, ο τίτλος ευγένειας και το palazzo. Ένας δημοσιογράφος αναζητά τις ρίζες του. Το πεπρωμένο τον οδηγεί στην Ιταλία όπου ανέλπιστα κληροδοτεί τον τίτλο, το οικόσημο της οικογένειας και την αμύθητη περιουσία.

«Είσαι ο Βαρώνος της Φλωρεντίας»… άραγε όλος αυτός ο πλούτος, ο ξεχασμένος ίσως πάνω από έναν αιώνα, ο θεός τον χρωστούσε σε μένα ή ήμουν ο εκλεκτός για ένα σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζω; Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ένιωθα ότι έκλεβα λίγο από την λάμψη του διάσημου βρετανού πράκτορα που έβλεπα στις ταινίες από μικρός, χωρίς τις δύσκολες σκηνές, χωρίς τους κακούς, όλα ρομαντικά και παιδικά. Καθώς η αδρεναλίνη έχει ποτίσει το σώμα μου, σαν δημοσιογράφος καλούμαι να παίξω έναν άλλο ρόλο σε ένα κόσμο που κινείται διαφορετικά, με άλλες ταχύτητες και καύσιμο το χρήμα… Έτσι κι αλλιώς στην ζωή το μόνο προβλέψιμο είναι το… Απρόβλεπτο!!

Πληροφορίες:

www.dyaspublishing.net

Tηλ: : 2155358508 – 6947515713

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης