Την ελπίδα να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου του 2016, εξέφρασε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας ότι αυτό εξαρτάται και από τις δύο κοινότητες.

Μιλώντας στο Συνέδριο του Economist, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχει κατά νου ένα χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, ωστόσο σημείωσε ότι» «υπάρχουν και οι δυσάρεστες εμπειρίες του 2004 με τις παρεμβάσεις και την επιδιαιτησία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί υπομονή και σύνεση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι θα ωφελήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και την Τουρκία, τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, δήλωσε ότι η ετυμηγορία του τουρκικού λαού «είναι απόλυτα σεβαστή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένονται συγκεκριμένες ενέργειες από την Άγκυρα, προς την κατεύθυνση βιώσιμης λύσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης