Στη Λάρισα διεξήχθη στις 28 Μαΐου με απόλυτη επιτυχία η πρώτη ημερίδα αστυνομικής λογοτεχνίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram με την υποστήριξη: ΝΗΜΑ – Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Το φετινό φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας – το Agatha Festival – το οποίο συνεχώς επεκτείνεται και μεγαλώνει, έγινε με απόλυτη επιτυχία στη Λάρισα στον χώρο Πολιτισμού  «Λογοτεχνική Γωνιά με πλήθος ομιλητών και συμμετεχόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γεγονός ότι η αστυνομική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια «ανθίζει» στη χώρα μας, παρότι στο παρελθόν θεωρείτο είδος παραλογοτεχνίας και υποκουλτούρας και πολλοί Έλληνες συγγραφείς καταφεύγουν σ’ αυτό το είδος ενώ οι αναγνώστες αναζητούν ιστορίες που έχουν σχέση με δολοφονίες, διαφθορά, εκβιασμούς, κρίσεις.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Γιώργος Τσούκαλης ανέπτυξε εκτενώς την υπόθεση Άλεξ και παρέθεσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες ενώπιον του ακροατηρίου που παρακολούθησε άναυδο την ομιλία του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή και συγγραφέα.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και η γνωστή ζωγράφος Βασιλική Μάγγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε επίσης ο Dr Γιώργος Γιαννούσης (Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής) ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Ιωάννα Γκανέτσα (συγγραφέας).

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τιμητική εκδήλωση για τον Γάλλο συγγραφέα Herve Le Corre. Με τον συγγραφέα συνομίλησαν ο Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας, κριτικός αστυνομικής λογοτεχνίας), η Βίκυ Χασάνδρα (συγγραφέας, σεναριογράφος, καθηγήτρια σεναρίου και δημιουργικής γραφής), η Χρύσα Βουλγαράκη (διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης