Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την Πέμπτη, μετά το πέρας των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, ότι: «Φαίνεται να δημιουργούνται σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό Κοινό Ανακοινωθέν, που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων».

Στήριξη στον Πρόεδρο παρείχε το ΑΚΕΛ, ενώ έντονες διαφωνίες υπήρξαν από το ΔΗΚΟ του κ. Ν. Παπαδόπουλου και τα ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος» πρόσθεσε. «Εξαρχής είχαμε θέσει κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους για την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση. Θέλω την ίδια ώρα να τονίσω ότι η προσπάθεια για συνομολόγηση Κοινού Ανακοινωθέντος είναι η αρχή μιας μεγάλης και επίπονης προσπάθειας για την επιτέλους εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και σίγουρα το Κοινό Ανακοινωθέν δεν αποτελεί την κατάληξη».

Το θέμα θα απασχολήσει και τις συναντήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά του ψευδοκράτους αναφέρεται συγκεκριμένα «ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο για κατάληξη στο Κοινό Ανακοινωθέν και των προσπαθειών που ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν. Αναμένουμε να ξεκαθαρίσει η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς για να ξεκινήσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε εποικοδομητική στάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης