Την ελπίδα για ταχεία επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επιστολή προς τον δήμαρχο Αμμοχώστου και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Αλέξη Γαλανό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον κ. Γαλανό πραγματοποίησε πρόσφατα ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου έθεσε σε αξιωματούχους της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα του κ. Γαλανού τί μπορεί να κάνει για την Αμμόχωστο, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος, καθώς και του γεγονότος ότι συζητήθηκε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

«Ο κ. Γιούνκερ επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, όπως εκφράστηκε κατά την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος των ηγετών των δύο κοινοτήτων τον Φεβρουάριο του 2014, περιλαμβανομένης και της κατάληξης τους σε συμφωνία επί ενός πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν για τη δημιουργία ενός μομέντουμ προς την επίτευξη λύσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης