Σε μήνυμα με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς η υπουργός Εργασίας της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζει ότι είναι βέβαιη ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων μπορεί να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο. Επίσης, διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της οικονομίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την στήριξη των ευάλωτων πολιτών. Η κ. Αιμιλιανίδου στο μήνυμα της σημειώνει ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η παροχή ευκαιριών ενσωμάτωσης των ευάλωτων ομάδων στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, μέσω μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και μεταχείρισης».

Κόμματα και οργανώσεις σε διακηρύξεις τους επισημαίνουν ότι «όσα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και αίμα είναι σήμερα υπό αμφισβήτηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομική και κοινωνική κρίση, που βαραίνει τους εργαζόμενους αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη οργάνωσης νέων αγώνων για διεκδίκηση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σημειώνουν.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα τελέσει απόψε τα εγκαίνια του Εργατικού Πάρκου «Μιχαλάκης Ιωάννου» που διοργανώνουν η Συνομοσπονδία Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) και ο Δήμος Στροβόλου. Το πάρκο έγινε προς τιμή του Μιχαλάκη Ιωάννου, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν γ.γ. της ΣΕΚ.

Την εργατική Πρωτομαγιά τιμά με εκδηλώσεις και πορείες σε όλες τις πόλεις η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ). Επίκεντρο θα είναι η Λευκωσία, όπου θα γίνει στις έξι το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, η οποία θα καταλήξει στο γήπεδο της «νεκρής ζώνης» στο Λήδρα Πάλας, όπου θα συναντηθεί με πορεία τουρκοκυπριακών συνδικάτων για κοινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης