Η ανεργία των νέων, και μάλιστα με μακροχρόνια διάρκεια, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, λόγω τόσο των οικονομικών όσο και των κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί, αναφέρει η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στην σημερινή Έκθεση Πρακτικής Εμπειρίας και Εργοδότησης που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης.

«Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας κατά τα τελευταία χρόνια βρήκε τον τόπο, και ειδικά τις υφιστάμενες δομές, απροετοίμαστες να αντιμετωπίσουν άμεσα, έγκαιρα και αποτελεσματικά τις αρνητικές συνέπειες αυτού του φαινομένου. Η Κυβέρνηση, εν μέσω μνημονικών υποχρεώσεων και με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κατάφερε να θέσει σε καθοδική πορεία την ανεργία, με την προώθηση διάφορων πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων και ενεργών μέτρων πολιτικής απασχόλησης. Μείωση του ποσοστού ανεργίας έχει επιτευχθεί και στην ευάλωτη κατηγορία των νέων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Αντίθετα, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για ενεργοποίηση των ατόμων εκτός εργασίας και για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ειδικά στην ομάδα των νέων» ανέφερε η κα Αιμιλιανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, η ανεργία στους νέους, ειδικά όταν παρατείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ανησυχητικές επιπτώσεις στους ίδιους, καθώς μειώνεται η αυτοεκτίμησή τους, δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι τους, μειώνονται τα εισοδήματα τους και οι επαγγελματικές τους προοπτικές, και καθυστερεί η έναρξη της ζωής τους ως ανεξάρτητοι ενήλικες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Τη μεγαλύτερη μείωση στα ποσοστά ανεργίας κατέγραψε η Κύπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης