Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου, το Κυπριακό, τα θέματα της ενέργειας, το μεταναστευτικό και οι περιφερειακές εξελίξεις ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν στο Κάιρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη της Κυβέρνησής του προς την Κυπριακή Δημοκρατία εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Οι δυο ηγέτες διαπίστωσαν το υψηλό και εξαίρετο επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών, εκφράζοντας την αμοιβαία πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διμερής συνάντηση των δύο Προέδρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχει η χώρα του εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στις προσπάθειες για βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης