Αύξηση του συνολικού τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Κύπρο, οργανωμένου και μεμονωμένου, κατά περίπου 25%, στις περίπου 36.500 αφίξεις, εκτιμάται ότι θα καταγραφεί για το 2015, γεγονός που υποστηρίζει απόφαση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) για αναβάθμιση στην ιεράρχηση της γαλλικής αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ και με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Συνδικάτο Οργανωτών Ταξιδίων Γαλλίας SETO (Syndicat des Entreprises du Tour Operating) στα πλαίσια της πρόσφατης ετήσιας εκδήλωσης “Forum 2015”, σε σχέση με την περίοδο 01/11/2014 – 31/10/2015, η Κύπρος αποτέλεσε τον προορισμό με τη δεύτερη μεγαλύτερη καταγραφή αύξησης οργανωμένων πακέτων διακοπών, στην κατηγορία προορισμών μεσαίας απόστασης, όπου και κατατάσσεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατέγραψε αύξηση της τάξης του 44,1%, σε μια κατηγορία που στο σύνολό της παρουσίασε μείωση της τάξης του 4,4%.

Η γαλλική τουριστική αγορά για την Κύπρο παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερα θετική δυναμική, με αναζωπυρωμένο από πλευράς Γάλλων Οργανωτών Ταξιδίων, ενδιαφέρον, για προγράμματα διακοπών.

Ιδιαίτερα επιτυχής αποδείχθηκε φέτος συγκεκριμένη επένδυση στο πρότυπο εφαρμογής διακοπών τύπου Club. Φαίνεται ότι η Κύπρος προσφέρεται ως προορισμός για αυτού του τύπου διακοπών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη γαλλική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θετική προοπτική της Γαλλικής αγοράς ενισχύεται και από αναμενόμενο διευρυμένο για το 2016 πτητικό πρόγραμμα συνδεσιμότητας της Κύπρου, από Παρίσι και άλλες Περιφέρειες ενώ στον αντίποδα, αναμένεται η αντίδραση στη ψυχολογία του εκτός χώρας ταξιδεύοντος κοινού, από τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι και ο βαθμός που αυτά θα επηρεάσουν τον εξερχόμενο τουρισμό της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΟΤ.

«Ο ΚΟΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιοποιεί τη νέα δυναμική, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής και δημοσιότητας που απευθύνονται στη γαλλική αγορά», καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης