Ν. Αναστασιάδης για δηλώσεις Ερντογάν: Yποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης

Ν. Αναστασιάδης για δηλώσεις Ερντογάν: Yποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης
Απαράδεκτες δηλώσεις όπως αυτές του προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει, τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο και κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών το πρωί, ότι δεν θα εγκαταλείψει η Βρετανία τις δεσμεύσεις της έναντι της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «εννοεί το ενδιαφέρον που διατηρεί η Βρετανία προκειμένου να βρεθεί μια λύση αποδεκτή, πάντα βεβαίως και μέσα στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου και της Ε.Ε.

»Τον έχω ενημερώσει εκτενώς, έχω επαναλάβει την ετοιμότητά μας να αρχίσουμε από αύριο, αν είναι, τις συνομιλίες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου πάντοτε και του εδαφικού, κι αν και εφόσον καταλήξουμε στα κριτήρια του εδαφικού, όπως ήταν η συμφωνία προ του Μοντ Πελεράν, είμαστε έτοιμοι και για συνάντηση πολυμερούς διάσκεψης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς αν η προϋπόθεση για αποτύπωση των κριτηρίων στον χάρτη ισχύει, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «πάντοτε ίσχυε και ισχύει».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ανάλογες πάντα απαράδεκτες δηλώσεις δεν βοηθούν και δεν συμβάλλουν και ούτε υποδηλούν πρόθεση, όπως προβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά την ίδια ώρα υποσκάπτουν το κλίμα εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να καλλιεργείται και να υπάρχει».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 13:38