Το εδαφικό είναι από τα κεφάλαια που θα κυριαρχήσουν στην επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την 1η Σεπτεμβρίου, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη του στην αγγλόφωνη εφημερίδα «The Cyprus Weekly», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στο παρόν στάδιο συζητούνται τα κριτήρια της εδαφικής προσαρμογής και αυτή είναι και η ουσία του εδαφικού.
«Όταν τα κριτήρια αυτά συμφωνηθούν, τότε θα περάσουμε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με χάρτες», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο περιουσιακό, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια εφαρμογής του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία.

Οι συζητήσεις, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αφορούν και την ετυμολογία του όρου «σημερινός χρήστης» της περιουσίας. Θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες τους. Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο δικαίωμα του επηρεαζόμενου σε δικαστική θεραπεία επί του περιουσιακού, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό.

Πηγή: philenews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης